מאפיית ג’ילברט פועלת בקיבוץ נען מאז שנת 2017 ומייצרת לחמי מחמצת ולחמניות בעבודת יד, באפייה טרייה מידי יום. המאפייה פועלת במבנה היסטורי משוחזר, אשר שימש בעבר כמאפיית הקיבוץ.
ישן וחדש
מאפיית הקיבוץ פעלה מסוף שנות ה-20 עד שנות ה-70 וסיימה את פעילותה כאשר יענקל’ה טופור, האופה המיתולוגי של הקיבוץ, יצא לגמלאות.
מאותו רגע בו נסגרו שערי המאפייה, נעלם גם ריח הלחם הטרי והאהוב משבילי הקיבוץ, ובמשך ארבעה עשורים עמדו תנור האבן והמבנה העתיק שוממים, כאבן שאין לה הופכין.
אך כאן הסיפור עוד לא תם: בשנת 2017 חזר התנור לעבוד והמבנה ההיסטורי התמלא חיים וניחוחות, כאשר בני הזוג גיל (ג’ילברט) טנא ושי סול פתחו את המאפייה מחדש, במטרה להשיב את הניחוחות והטעמים של לחמי המחמצת המסורתיים. הזוג שם לעצמו למטרה לשמר את המבנה העתיק ותנור האבן ההיסטורי ולהחזיר את מורשת האפייה לקיבוץ. במאפייה החדשה מקפידים להשתמש אך ורק בחומרי הגלם הטובים ביותר ומשלבים בין טכניקות מסורתיות ומודרניות לקבלת מוצרים באיכות הגבוהה ביותר.